Alternativet for Aarhus

Velkommen! 

Alternativet er for Aarhus.

Derfor trækker vi her på vores blog de vigtigste temaer fra den aktuelle byrådsdebat ud i offentligheden. Vi præsenterer løbende vores syn på emner, som vi mener trænger til en tydelig social og miljømæssig stemme. Følg debatten ved at klikke op indlæggene nedenfor.

Vores politikgrupper mødes 1-2 gange om måneden, hvor de debatterer og skaber ny politik. Har du lyst til at være med, så klik her: politikgrupper.adam-winger-7fF0iei80AQ-unsplash.jpg

Lige børn leger bedst. Vi skal investere i de frivillige!

Det bør være en hjørnesten i Aarhus Kommunes støtte til lokalområderne at sikre et sundt og indbydende kulturliv. Venstre og Radikale vil bruge 2 mio. kr. på lokalbibliotekernes lokalsamarbejder. Men hvis vi skal give selvbestemmelse og virkekraft til civilsamfundet, skal vi også støtte de frivillige lokale på den anden side. På den måde kan vi udvikle fællesskaberne i fællesskab. [Bragt i JP Aarhus d. 25-11-20 under overskriften 'Lige børn leger bedst – også på lokalbiblioteket']
nils-schirmer-FyarwK2n39o-unsplash.jpg

Vi vil tænke kunst og kultur i egen ret. Med sin egen værdi

Kunst og kultur er ikke bare flødeskum på toppen. Det er mere end flot indpakning. Og det mister sin betydning, når de spændes for væksttænkningens politiske vogn.  Vi skal tænke kunsten i sin egen ret.
sergii-kozak-VkWnfOSTcpo-unsplash.jpg

Markant flertal bag Alternativets klimapolitik

Lang debat i Aarhus byråd om vedvarende energi (VE-politikken) førte til afstemning, som tydeligt støtter Alternativets holdning til at bygge vindmøller på Aarhus havn.
micheile-henderson-lZ_4nPFKcV8-unsplash.jpg

Kontanthjælp og dagpenge uden modkrav

1000 borgere skal løbende tilbydes jobudviklingsforløb uden modkrav fra det offentlige. Et forsøg med frihed.
photo-1600574691453-499962cc0611.jpeg

Hjemløse unge viser vejen

Hjemløsestrategiens indsats for unge har gennem det seneste år vist gode resultater. 37 unge har brugt teamet HUUS i 2019. 35 bor i egen bolig og 34 er i job eller uddannelsesrettede aktiviteter. Det handler om at tro på den unge selv, og at have tillid og tid. Det er sådan, Alternativet tænker socialpolitik.
vicky-sim-VYRc_uIafIg-unsplash.jpg

Demokratiet skal starte lige uden for hoveddøren

At have indflydelse på sit lokale fællesskab og den by man bor i er en grundlæggende byggeklods for et levende civilsamfund og et bæredygtigt demokrati. Derfor ønsker Alternativet at styrke civilsamfundet og de nære, lokale demokratiske miljøer.