Alternativet for Aarhus

Velkommen! 

Alternativet er for Aarhus.

Derfor trækker vi her på vores blog de vigtigste temaer fra den aktuelle byrådsdebat ud i offentligheden. Vi præsenterer løbende vores syn på emner, som vi mener trænger til en tydelig social og miljømæssig stemme. Følg debatten ved at klikke op indlæggene nedenfor.

Vores politikgrupper mødes 1-2 gange om måneden, hvor de debatterer og skaber ny politik. Har du lyst til at være med, så klik her: politikgrupper.chad-madden-SUTfFCAHV_A-unsplash.jpg

/ Redaktøren Anbefaler: Underholdning til Juleferien

Nu er det stort set jul. Og det er forhåbentligt en glæde i denne ellers mørke og mildest talt tumultariske tid. Bloggen går på juleferie og vender tilbage igen i det nye år. Men indtil da, skal I ikke snydes for noget interessant indhold. Derfor har redaktøren trukket lidt på sin fortid som studentermedhjælper på Aarhus Onsdag og har tilladt sig at anbefale lidt interessant og forhåbentligt inspirerende underholdning du kan kaste dig over i juleferien!
imagegen.ashx.jpeg

/ Skovgårdsparkens sorg blev vendt til glæde - og dog...

Den 1. december blev Skovgårdsparken i Aarhus pillet af ghettolisten. Den målrettede indsats, som er ydet fra borgere, kommune og boligforening siden 2018 har båret frugt. Alligevel ønsker borgmesteren at fortsætte forberedelserne af en helhedsplan for området vedtaget d. 13.maj.
adam-winger-7fF0iei80AQ-unsplash.jpg

/ Lige børn leger bedst. Vi skal investere i de frivillige!

Det bør være en hjørnesten i Aarhus Kommunes støtte til lokalområderne at sikre et sundt og indbydende kulturliv. Venstre og Radikale vil bruge 2 mio. kr. på lokalbibliotekernes lokalsamarbejder. Men hvis vi skal give selvbestemmelse og virkekraft til civilsamfundet, skal vi også støtte de frivillige lokale på den anden side. På den måde kan vi udvikle fællesskaberne i fællesskab. [Bragt i JP Aarhus d. 25-11-20 under overskriften 'Lige børn leger bedst – også på lokalbiblioteket']
nils-schirmer-FyarwK2n39o-unsplash.jpg

/ Vi vil tænke kunst og kultur i egen ret. Med sin egen værdi

Kunst og kultur er ikke bare flødeskum på toppen. Det er mere end flot indpakning. Og det mister sin betydning, når de spændes for væksttænkningens politiske vogn.  Vi skal tænke kunsten i sin egen ret.
sergii-kozak-VkWnfOSTcpo-unsplash.jpg

/ Markant flertal bag Alternativets klimapolitik

Lang debat i Aarhus byråd om vedvarende energi (VE-politikken) førte til afstemning, som tydeligt støtter Alternativets holdning til at bygge vindmøller på Aarhus havn.
micheile-henderson-lZ_4nPFKcV8-unsplash.jpg

/ Kontanthjælp og dagpenge uden modkrav

1000 borgere skal løbende tilbydes jobudviklingsforløb uden modkrav fra det offentlige. Et forsøg med frihed.