Alternativet for Aarhus

Velkommen! 

Alternativet er for Aarhus.

Derfor trækker vi her på vores blog de vigtigste temaer fra den aktuelle byrådsdebat ud i offentligheden. Vi præsenterer løbende vores syn på emner, som vi mener trænger til en tydelig social og miljømæssig stemme. Følg debatten ved at klikke op indlæggene nedenfor.

Vores politikgrupper mødes 1-2 gange om måneden, hvor de debatterer og skaber ny politik. Har du lyst til at være med, så klik her: politikgrupper."Grønne stemmer skal ikke gå til spilde”: Alternativet indgår i ambitiøst grønt valgforbund. 

Alternativet, Veganerpartiet, Enhedslisten og De Grønne gør nu fælles front i Aarhus Kommune og indgår sammen i et valgforbund. De vil sikre en reel grøn omstilling i samfundet og at vælgere kan stemme på de grønne partier uden at frygte for stemmespild.
new.jpg

Aarhus bør tilhøre Aarhusianerne

Aarhus er aarhusianernes. Men byrådets godkendelse af lokalplanen for højhuset på mindet 6 bringer dette udsagn i tvivl!
steffen-muldbjerg-nMfmwgyZn3I-unsplash.jpg

Alternativet til De Konservative: Aarhus skal være en stor by. Ikke en storby.

Når man vil skildre, hvad der kendetegner Aarhus, så er det Aarhus Teater, Aarhus Katedralskole, Aarhus Domkirke, Den Gamle By, og jeg kunne blive ved. Det skal vi holde fast i og ikke forsøge at erstatte vores gamle historiske bygninger med glas og beton som varemærke.
Syrisk Sit-In Christainaborg Slotsplads 18-31. maj 2021.png

Åbent Brev til Tesfaye: hjemsendelse af syriske flygtninge, vækker uro og stærk bekymring i vores parti

Aarhus Stifttidende bragte d. 01/06 det følgende åbne brev fra vores lokalforening til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.
nathan-dumlao-ewGMqs2tmJI-unsplash.jpg

Gør vi nok for de studerende?

Læserbrev skrevet af Helle Wium, medlem af Alternativet, bragt på Politiken d. 21.04.21.
tim-mossholder-epBIrtdg2Hk-unsplash.jpg

Alternativet for Mangfoldighed

Byrådskandidat Lissi Bagge holdte i forbindelse med FNs internationale dag mod racisme denne tale om diskrimination og 'dem og os'-retorik, men også om medborgerskab, tillid og et Alternativ i udlændingedebatten.