Alternativet for Aarhus

Velkommen! 

Alternativet er for Aarhus.

Derfor trækker vi her på vores blog de vigtigste temaer fra den aktuelle byrådsdebat ud i offentligheden. Vi præsenterer løbende vores syn på emner, som vi mener trænger til en tydelig social og miljømæssig stemme. Følg debatten ved at klikke op indlæggene nedenfor.

Vores politikgrupper mødes 1-2 gange om måneden, hvor de debatterer og skaber ny politik. Har du lyst til at være med, så klik her: politikgrupper.Syrisk Sit-In Christainaborg Slotsplads 18-31. maj 2021.png

/ Åbent Brev til Tesfaye: hjemsendelse af syriske flygtninge, vækker uro og stærk bekymring i vores parti

Aarhus Stifttidende bragte d. 01/06 det følgende åbne brev fra vores lokalforening til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.
nathan-dumlao-ewGMqs2tmJI-unsplash.jpg

/ Gør vi nok for de studerende?

Læserbrev skrevet af Helle Wium, medlem af Alternativet, bragt på Politiken d. 21.04.21.
tim-mossholder-epBIrtdg2Hk-unsplash.jpg

/ Alternativet for Mangfoldighed

Byrådskandidat Lissi Bagge holdte i forbindelse med FNs internationale dag mod racisme denne tale om diskrimination og 'dem og os'-retorik, men også om medborgerskab, tillid og et Alternativ i udlændingedebatten.
irina-grotkjaer-U9ip7K_26zw-unsplash.jpg

/ Vækstpolitikken står i vejen for det særegne og attraktive bymiljø i Aarhus

Bevaring eller nedrivning af en bygning eller et bymiljø er mere politik, end det er vurdering af arkitektonisk værdi, kulturhistorisk værdi, miljømæssig værdi, originalitet eller tilstand. Virkeligheden viser, at selv bygninger med de højeste bevaringsværdier falder for initiativrige byudviklere med nye lokalplaner til følge.
justus-menke-Xywi2MePlYQ-unsplash.jpg

/ Grøn profil er bare varm luft: Aarhus tisser i bukserne for at holde varmen

De grønne NGO'ere kritiserer det. Den grønne tænketank Concito kritiserer det. Embedsmændene i Danmark og EU kritiserer det. Alt tyder på et massivt problem ved Danmarks forbrug af såkaldt vedvarende energi - som faktisk ikke altid er bæredygtigt, men som pynter fint på byrådets målsætning om CO2-neutralitet.
theodor-vasile-7bkhiHge4Ak-unsplash.jpg

/ Alternativet savner vindmøller: Imens flirter Socialdemokratiet og Venstre med kapitalkræfterne

Paradigmerne er i opbrud. Og i mangel af en tydelig markering i byrådssalen, som holder partierne op på en fælles forligstekst om CO2-neutralitet i Aarhus i 2030 med målopfyldende konkrete indsatser, forsøger de enkelte partier at sætte egne dagsordener. Så forligene er svagere end det nære ego. Skibet sejler for vekslende vinde, når rorgængeren er uopmærksom. Det er ikke holdbart.