nathan-dumlao-ewGMqs2tmJI-unsplash.jpg

Gør vi nok for de studerende?

FYSISK UNDERVISNING 

af Helle Wium, medlem af Alternativet

Aarhus Universitet åbner ikke op for al fysisk fremmøde på videregående uddannelser før efter sommerferien. Er det virkelig rigtigt, at forskning/undervisning vurderes som mindst vigtigt? Mindre vigtigt end detailhandel og fodboldkampe?

Det anerkendes ikke, at undervisere, forskere og studerende på de videregående uddannelser har en meget vigtig langsigtet funktion for det danske samfund. Det er her, kreativitet, faglige fundamenter, langsigtet indtjening og innovation udvikles og fornyes.

Hvad siger for eksempel Dansk Industri? Virksomheder er afhængige af veluddannet motiveret arbejdskraft, forskning og uddannelse. Hvordan skal folk på universiteterne holde modet oppe og føle sig værdsatte?

Hvad med unge, der for eksempel falder fra studierne, fordi de ikke er stærke nok selv til at køre på med online undervisning og selvstudie i næsten et og et halvt år? Hvad med de nystartede studerende, der blot har været i gang et år eller to år, de har måske aldrig mødt hinanden? Forskere og studerende tænkes ikke – som på andre arbejdspladser – at kunne undgå smittespredning: holde afstand, lade sig teste og undgå nærkontakt.

Men hvorfor?