IMG_20191107_162624.jpgOBS: Vil du gerne give en hånd med og gøre caféen til en succes, så klik her.
Du må også gerne støtte os med et beløb, der passer dig: MobilPay: 25765

Alle donationer på mere end 1.000 kr lægges offentligt ud på Alternativets hjemmeside. Alle donationer over 20.000 kr. vil fremgå særskilt i årsregnskabet (se Alternativets vedtægter).

Fredag den 22. november

10-16: Green Friday. Kom til byttemarked. 
En gratis, hyggelig, social og miljøvenlig begivenhed, hvor du kan bytte noget, du ikke længere behøver, til noget du mangler. Medbring tøj, bøger, sko, elektronik mv. som ikke længere selv bruger. Herefter kan du frit gå på opdagelse og finde ting til dig selv. Giv gerne mere, end du tager med.

16-17: Gode Penge. Kom og lyt til Peter Esmann fra Gode penge, der arbejder for at demokratisere pengesystemet.
Hvad er penge og pengeskabelse? Hvordan skaber private banker penge? Hvorfor er det et problem, at private banker skaber penge? Hvad sker der med min privatøkonomi, virksomheders økonomi og samfundsøkonomien, hvis Gode Penges reform gennemføres? Hvad bliver Gode Penges reform kritiseret for?

18-20: Kæmpe grøn buffet. Kom med en ret.
Vi bliver altid overrasket over hvor lækkert og godt vi kan spise sammen. Fællesspisning for medlemmer (meld dig ind ved indgangen - koster kun 50 øre om dagen!) 20-23: NatBio – Vi ser og snakker om klimafilm (for alle)

 
Lørdag den 23. november

10-12: Byrådspandekager. Kom og mød vores byrådsrepræsentant Liv Gro Jensen.
Få en snak over en pandekage om det du har på hjertet i forhold til Aarhus fremtid.

12-14: Klimateket. Aarhus kan blive CO2-neutral inden 2028 – kom og hør hvordan?
Vi sætter fokus på, hvordan politikere, forvaltning, virksomheder og borgere i fællesskab og hver for sig kan skabe hurtige resultater. '

14-15.30: Socialøkonomi på en grøn måde. Kontanthjælp uden modkrav – kan den være grøn? Mød folketingspolitiker Torsten Gejl.
Frie rammer til både ansatte og ledige ved at flytte beskæftigelsesindsatsen til mindre kontrol og mere tillid. I gennem nye samarbejdsformer med erhvervslivet er der mulighed for at skabe nye løsninger. Kom, lyt og vær med til at inspirere til lokal iværksætteri på det sociale område.

15.30-17: Hvor ender naturen og hvor begynder kulturen? 
Filosof Carsten Fogh Nielsen, Aarhus Universitet, tager os med på en vandring gennem filosofien, hvor vi måske kan genfinde os selv på en ny måde. Sammen sætter vi fokus på en mulighed af at kunne genforene menneske og natur. OBS: Medbring varmt tøj og vandresko!

18-20: Let fællesmad på Jægergårdsgade 164, 1. sal. – spis med for en tyver i vores overskudscafé.

20-01: Fest for alle på Jægergårdsgade 164, 1. sal.
Alternativets Unge tager teten. 

Søndag den 24. november

12-15: Grøn jul. Hvordan gør du din jul bæredygtig?
Vi smager lidt på denne grønne jul og lytter til science fiction forfatter Tore Steenberg, der fortæller "Julehistorier fra fremtiden" og sætter fokus på bæredygtig jul.

15-16: Økologi og tro. Mød forfatter og præst Juma Nellemann Kruse, der reflekterer over, hvorfor det er så svært for (folke)kirken at gå ind i klima- og miljøkampen?
Er det historiske, teologiske eller andre grunde, der ligger i vejen – og hvordan ser han tidens store økologiske udfordringer binder sig sammen med tro, ånd og fællesskaber?