Alternativet for Aarhus

Velkommen! 

Alternativet er for Aarhus.

Derfor trækker vi her på vores blog de vigtigste temaer fra den aktuelle byrådsdebat ud i offentligheden. Vi præsenterer løbende vores syn på emner, som vi mener trænger til en tydelig social og miljømæssig stemme. Følg debatten ved at klikke op indlæggene nedenfor.

Vores politikgrupper mødes 1-2 gange om måneden, hvor de debatterer og skaber ny politik. Har du lyst til at være med, så klik her: politikgrupper.irina-grotkjaer-U9ip7K_26zw-unsplash.jpg

Vækstpolitikken står i vejen for det særegne og attraktive bymiljø i Aarhus

Bevaring eller nedrivning af en bygning eller et bymiljø er mere politik, end det er vurdering af arkitektonisk værdi, kulturhistorisk værdi, miljømæssig værdi, originalitet eller tilstand. Virkeligheden viser, at selv bygninger med de højeste bevaringsværdier falder for initiativrige byudviklere med nye lokalplaner til følge.
justus-menke-Xywi2MePlYQ-unsplash.jpg

Grøn profil er bare varm luft: Aarhus tisser i bukserne for at holde varmen

De grønne NGO'ere kritiserer det. Den grønne tænketank Concito kritiserer det. Embedsmændene i Danmark og EU kritiserer det. Alt tyder på et massivt problem ved Danmarks forbrug af såkaldt vedvarende energi - som faktisk ikke altid er bæredygtigt, men som pynter fint på byrådets målsætning om CO2-neutralitet.
theodor-vasile-7bkhiHge4Ak-unsplash.jpg

Alternativet savner vindmøller: Imens flirter Socialdemokratiet og Venstre med kapitalkræfterne

Paradigmerne er i opbrud. Og i mangel af en tydelig markering i byrådssalen, som holder partierne op på en fælles forligstekst om CO2-neutralitet i Aarhus i 2030 med målopfyldende konkrete indsatser, forsøger de enkelte partier at sætte egne dagsordener. Så forligene er svagere end det nære ego. Skibet sejler for vekslende vinde, når rorgængeren er uopmærksom. Det er ikke holdbart.
Gellerup Bypark.jpg

Et Andet Blik på Gellerup: Ghettoplan knuser klimaplan og livskvalitet

Virkeligheden i Gellerup er langt mere nuanceret end den omtale, som bydelen igen og igen får i medier og fra politikere. En kold januarsøndag midt i coronaens tid besøgte vi Gellerup Bypark. Og mødte en levende bydel, som udfylder et åbent rum efter de første store ændringer fra Helhedsplanen 2011. Dengang blev beboerne hørt og inddraget.
chad-madden-SUTfFCAHV_A-unsplash.jpg

Redaktøren Anbefaler: Underholdning til Juleferien

Nu er det stort set jul. Og det er forhåbentligt en glæde i denne ellers mørke og mildest talt tumultariske tid. Bloggen går på juleferie og vender tilbage igen i det nye år. Men indtil da, skal I ikke snydes for noget interessant indhold. Derfor har redaktøren trukket lidt på sin fortid som studentermedhjælper på Aarhus Onsdag og har tilladt sig at anbefale lidt interessant og forhåbentligt inspirerende underholdning du kan kaste dig over i juleferien!
imagegen.ashx.jpeg

Skovgårdsparkens sorg blev vendt til glæde - og dog...

Den 1. december blev Skovgårdsparken i Aarhus pillet af ghettolisten. Den målrettede indsats, som er ydet fra borgere, kommune og boligforening siden 2018 har båret frugt. Alligevel ønsker borgmesteren at fortsætte forberedelserne af en helhedsplan for området vedtaget d. 13.maj.